Marca_Ajuntament_Ontinyent

Ontinyent obri dos habitatges per a víctimes de violència de gènere en aprovar el reglament d’ús

El projecte impulsat per la regidoria d’Igualtat inclou un tractament integral a les dones usuàries amb atenció per personal tècnic especialitzat

L’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat a la seua última sessió plenària el reglament d’ús que permet posar en marxa dos nous habitatges d’allotjament temporal i d’urgència per a dones víctimes de violència masclista. Es tracta d’un projecte  pioner a la Comunitat Valenciana impulsat per la regidoria d’Igualtat, que contempla també un tractament integral a les dones usuàries i als seus fills i filles, amb atenció per personal tècnic especialitzat.

La regidora de l’àrea, Natàlia Enguix, explicava al plenari que aquest projecte “suposa  la transformació de dos habitatges de propietat municipal en sengles recursos d’allotjament temporal de dones víctimes de violència de gènere, amb atenció psicològica i acompanyament. Cal destacar el fet que aquesta iniciativa fou plantejada per Ana Piera al Consell de les Dones i escollida posteriorment en l’Ontinyent Participa 2020 per la ciutadania, a la qual vull agrair tanta sensibilitat i empatia cap a les dones víctimes de violència masclista”.

Així, un dels habitatges es destinarà a casos de dones que es troben en perill i estarà disponible les 24 hores día, on les dones tindran un periode màxim d’estada de 15 dies, i podran ser derivades als recursos socials, psicològics i jurídics que corresponguen. Pel que fa a la segona vivenda, contempla una estada més llarga, de fins a 6 mesos, amb atenció integral i promoció de l’autonomia personal de les usuàries, a les quals es facilitarà mitjans per ajudar-les a refer la seua vida i retornar a les condicions de normalitat.
Enguix explicava que “la violència de gènere és la màxima violació dels drets humans que patim les dones en totes les parts del món i, a la vegada, una xacra social amb múltiples i diferents dimensions que cada dia més requereix de més recursos. Amb aquest pioner projecte Ontinyent marca un camí que animem a seguir a altres localitats per tal de fer front efectiu a esta problemàtica”, manifestava.

Per posar en marxa el servei, l’Ajuntament va sol.licitar informe de no duplicitat i de sostenibilitat financera que va obtindre una resposta favorable per part de les conselleries competents. L’informe de no duplicitat habilita l’Ajuntament a regular els habitatges que consten definits en el reglament que es portava a ple per a l’aprovació. La Directora General de l’Institut Valencià de les Dones, Maria Such, s’ha interessat pel recurs i ha estat convidada a visitar estes vivendes.

.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *