Marca_Ajuntament_Ontinyent

L’Escola Feminista tractarà el perill d’esborrar les dones amb les lleis d’identitat de gènere

Es comptarà amb la intervenció de l’advocada Paula Fraga, qui explicarà per què aquestes lleis conformen una reculada sociojurídica

 

Ontinyent reprendrà aquest dimecres al Teatre Echegaray la III Escola Feminista organitzada per la regidoria d’Igualtat, amb una ponència de Paula Fraga Arias, advocada especialitzada en Dret Penal i de Familia, sobre “Crítica jurídica i feminista a las políticas identitarias”. Fraga Arias és integrant de la”Alianza contra el borrado de las mujeres”, organització que lluita contra les lleis a les quals el sexe és substituït per la identitat de gènere com a categoría jurídica.

 

La ponent també ha estat guardonada pel seu treball per l’abolició de la prostitució i per la seua col·laboració per la reinserció de dones que es troben complint comdemna en institucions penitenciàries. Imparteix conferències i escriu sobre Dret, feminisme i política en diferents mitjans de comunicació, i a més, ha col·laborat en llibres com “Debat prostitució, 18 veus abolicionistes”.

 

La regidora de l’àrea, Natàlia Enguix, destacava l’interès d’una activitat “que posa el punt d’atenció en les implicacions jurídiques i pràctiques de les lleis d’identitat de gènere, mal anomenades lleis trans perquè en res emparen ni beneficien a les persones transexuals. Paula Fraga defen i ens explicarà per què les lleis d’identitat de gènere conformen una reculada sociojurídica, i suposen la vulneració dels drets de les dones i un maltractament a la infància. Una ponència d’allò més interessant a la que animem a acudir a totes i tots”.

 

La ponència de Paula Fraga Arias tindrà lloc aquest dimecres 8 de juny a les 19:00h al Teatre Echegaray, amb entrada lliure fins completar aforament.

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *