Marca_Ajuntament_Ontinyent

La realitat de les dones artesanes de Bolívia arriba a Ontinyent amb el Fons Valencià per la Solidaritat

L’ALCALDE D’ONTINYENT REP LA DELEGACIÓ D’EMPRENEDORES ARTESANES PROVINENTS DE LA REGIÓ BOLIVIANA DE LA CHIQUITANIA

 

 

 

 

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat per la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, ha rebut en l’Ajuntament de la ciutat a una delegació de dones bolivianes participants del programa de  de sensibilització “Ser dona al Sud 2024” del Fons Valencià per la Solidaritat. Les finalitats del projecte són, en el marc del Dia Internacional de la Dona, donar a conéixer la realitat de les dones i la lluita per la igualtat de gènere i contra la violència masclista als països del sud; exposar com han canviat les seues vides amb l’execució d’un projecte de cooperació internacional al desenvolupament del Fons Valencià i la Direcció General d’Inclusió Social i Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana; i d’intercanviar coneixements i experiències en els àmbits del turisme i la igualtat amb el municipalisme valencià.

Durant la visita, la delegació boliviana ha compartit amb l’alcalde la regidora experiències, coneixements i realitats en matèria de polítiques d’igualtat i de desenvolupament socioeconòmic amb perspectiva turística i de gènere que fomente l’autonomia de les dones. La delegació de Bolívia està formada per María Luz Faldín Sorioco, artesana i membre de la ruta turística  “SaboreArte” del municipi bolivià de San José de Chiquitos, Roxana Mejía Rejala, artesana i part de la ruta “Chochís Mágico” de la localitat de Roboré, i Geovanna Terceros Terceros, tècnica del Centro para la Participación y el Desarrollo Humano Sostenible (CEPAD), contrapart local amb la qual el Fons executa el projecte de cooperació internacional.

El testimoni de la delegació de Bolívia recorre municipis socis del Fons de les 3 províncies de la Comunitat Valenciana, durant els mesos de febrer i març. En concret, les localitats són Alcàsser, L’Alcúdia, Alfafara, L’Alfàs del Pi, Ontinyent, Benissa, Bocairent, Burjassot, Castelló de Rugat, Corbera, Elx, Gandia, L’Olleria, Paiporta, Pedreguer, Els Poblets, Teulada, Vila-real i Xàtiva. Durant les visites als diferents municipis, les dones bolivianes realitzen encontres institucionals, tècnics i socials.

Facebook

Comments are closed.