Marca_Ajuntament_Ontinyent

La regidora d’Igualtat i el Consell de les Dones presenten una programació del 8M “diversa i coral” a Ontinyent

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Natàlia Enguix, i un grup de representants del “Consell de les Dones” presentaven aquest dimecres la programació per cel·lebrar a Ontinyent el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Una programació “diversa i coral”, amb la què, explicava Enguix, “hem volgut que fora una programació que unira esforços, coral, amb activitats i esdeveniments per a tots els públics, i que ha comptat amb la participació del Consell de les entitats del Consell de les Dones però també d’altres sensibilitzades amb la nostra causa”. 

 

Enguix iniciava la seua intervenció destacant que aquest dimecres “ha estat un dia històric per a les dones”, en publicar-se al BOE la nova Llei de l’Abortament, “que atorga nous drets a les dones, que els sectors més conservadors de la societat van portar fins al Tribunal Constitucional. El 8 de març també és açò, la defensa i la conquesta de nous drets per a les dones”. 

 

Quant a les activitats del 8M en sí, la regidora posava de relleu la importància de la inauguració de l’exposició “Dones en Marxa” a la casa de Cultura, que inclou 55 obres de gran valor patrimonial cedides per la Diputació de València, i de la que es donaven detalls dies arrere. Després de la inauguració de la mostra el mateix dia 8 a les 18:00 hores, a les 19:00 hores tindrà lloc per primera volta una manifestació convocada pel Consell de les Dones, que eixirà des de la Plaça Sant Domingo. Abans, pel matí, es llegirà a la plaça de l’Ajuntament a les 11:00 hores el manifest del 8M amb la col·laboració de l’alumnat de l’IES l’Estació. 

 

Prèviament, el 7 de març, des de la regidoria s’ha previst la xerrada “Feminismo como factor de transformación social y avance democrático”, a càrrec de l’escriptora feminista, activista social i comunicadora ontinyentina Teresa Mollà, una ponència on es busca fer visibles les aportacions del moviment feminista des d’una perspectiva teòrica i amb exemples concrets, tant estatals com locals. 

 

El 10 de març es celebrarà el concert de rap que culmina el cicle de tallers per la igualtat adreçats a joves i impulsats per l’Ajuntament, plantejats per infundir a través de la cultura i la música valors i principis com la igualtat. A més a més, el 24 de març, es projectarà al Teatre Echegaray el documental “Patriarcado, organismo nocivo”, un documental produït per la Diputació de València adreçat a alumnat a partir de 12 anys, que podrà participar acte seguit d’un col·loqui amb el director. 

 

Des del Consell de les Dones s’explicaven també altres activitats impulsades per diferents entitats. En aquest sentit, Carmen Cabida exposava que el 6 de març a la Casa de Cultura tindrà lloc una taula rodona impulsada pel sindicat Comisions Obreres per debatre al voltant dels plans d’igualtat a les empreses. Rosa Conca Pérez explicava que Muntis, entitat per la inclusió, durà a terme en març una campanya online de visibilització de dones amb diversitat funcional i la seua contribució a la història i el feminisme.

 

Finalment, des de l’associació Tyrius Maruja Albalat destacava que esta entitat commemora 50 anys d’història a Ontinyent, i amb tal motiu el 3 de març de vesprada tindrà lloc un concert de “Vila Ensemble”, i dissabte 4 hi haurà una ruta per La Vila i un dinar en el bar de la Societat de Festers. Natàlia Enguix felicitava i donava les gràcies a l’associació “per estos 50 anys de treball en favor de les dones”. 

Comments are closed.