Marca_Ajuntament_Ontinyent

La magna exposició “Dones en marxa” de la Diputació de València incia el seu muntatge a la Casa de Cultura

Ontinyent ha iniciat a la Casa de Cultura el muntatge de “Dones en Marxa”, la magna exposició de la Diputació de València que s’inaugurarà el proper 8 de març, dins programació municipal organitzada per commemorar el Dia Internacional de la Dones. Les tasques de muntatge han estat visitades per la regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, i els regidors Àlex Borrell (Cultura) i José Antonio Calabuig (Museus). Es tracta de mig centenar d’obres pictòriques i escultòriques de gran valor patrimonial, entre les que destaca com a peça més antiga “Las hijas del Cid abandonadas en el bosque”, pintada per Ignacio Pinazo Camarlench en 1879.

Del la primera meitat del segle XX hi ha obres de Balbino Giner García, Ricardo Zamorano, Rafael Pérez Contel, Francisco Bolinches Mahíques, Amadeo Roca Gisbert o Enrique Navas Escuriet. De les dècades posteriors també hi ha obres d’Andrés Cillero Dolz, Joan Genovés Candel, Francisco Sebastià Nicolau, Joaquin Michavila Asensi, Carmen Mateu Guiot, Francisco Pons Arnau, Josefina Inglés, Carmen Lloret, Angeles Marco Saturnino, Vicenta Real, Aurora Valero i Rosa María Artero. Finalment, dels últims anys del SXX i les primeries del SXXI hi ha obres de Victor Contreras, Carmen Ramírez, Carmen Calvo, Fuencisla Rodriguez Frances, Carmen Grau, Isabel Tristán, Victoria Civera, Elena del Rivero, Ana Navarrete, Silvia Sempere, Encarna Sepúlveda Mantecón, Carolina Ferrer, Natividad Navalón i Angeles Marco.

 

L’Exposició ocuparà les dues plantes de la Casa de Cultura, i es reparteix en dues parts: una dedicada a la representació de la dona en la iconografia tradicional, i altra on es reflecteix l’impuls  de la Diputació a les dones artistes. La inauguració tindrà lloc dimecres a les 18:00 hores, en un acte on es comptarà amb les intervencions del President de la Diputació de València, Toni Gaspar; l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; i la diputada provincial i regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix.

Comments are closed.