Marca_Ajuntament_Ontinyent

Ontinyent exigeix un jutjat exclusiu de violència de gènere dins les seues mobilitzacions del 25-N

Ontinyent exigia aquest divendres un jutjat exclusiu d’atenció a la violència de gènere dins les seues mobilitzacions amb motiu del 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “les xifres publicades als mitjans de comunicació apunten que als jutjats del nostre partit judicial arriba un cas de violència de gènere al dia, el que mostra la necessitat no ja de mantenir el jutjat mixte que ja vam haver de defensar davant la Conselleria de Justícia, sinó d’ampliar fins comptar amb un jutjat exclusiu dedicat a esta matèria”.

Centres educatius, col·lectius ciutadans i entitats culturals i socioeconòmiques participaven de les activitats impulsades a través del Consell de les Dones, que en esta jornada s’obrien a migdia a la Plaça Major amb la lectura del manifest elaborat pel Consell de les Dones, així com d’altres textos redactats als instituts Pou Clar i l’Estació. L’alumnat d’estos centres participava també a l’acte amb la posada en escena d’una “performance” en record a les víctimes de violència de gènere i la interpretació d’un “rap” per part d’un alumne.

Per la vesprada, centenars de persones se sumaven a la manifestació ciutadana que partia des de la Plaça de Sant Domingo fins la Plaça de la Concepció amb una batucada, encapçalada per representants municipals i del Consell de les Dones, comptant amb una ampla representació del món associatiu i públic en general. El recorregut finalitzava amb la lectura del manifest, una performance organitzada pel Consell de les Dones, el cor de l’associació Tyrius i la muixeranga.

La regidora d’Igualtat, Natàlia Enguix, valorava de forma especialment positiva “la implicació que han tingut els i les joves i els centres educatius, ja que elles i ells són el futur i el punt de partida per canviar de forma efectiva les coses i consolidar els avanços que es vagen fent”. Enguix agraïa el suport de la ciutadania en les activitats d’esta jornada, que tancaven una programació que al llarg dels últims dies també incloïa unes jornades dedicades a la violència vicària amb sessions per a professionals i públic en general on es comptava amb destacades professionals i expertes en la matèria.

Comments are closed.