La regidora d’Igualtat presenta a la Comissió Tècnica de Seguiment de Violència de Gènere el document final del reglament d’ús dels habitatges municipals
Natàlia Enguix reclama que Ontinyent mantinga el jutjat de violència de gènere i confia en les paraules de la consellera
La regidora d’Igualtat d’Ontinyent, Natàlia Enguix, ha presentat l’esborrany del nou reglament dels habitatges d’acollida per a dones víctimes de violència de gènere. Durant la reunió de la Comissió Tècnica, a la qual van assistir membres de les forces de seguretat i les tècniques de l’àrea d’Igualtat, Enguix va avançar que un dels habitatges es destinarà a casos de dones que es troben en perill i estarà disponible les 24 hores día.
Al nou reglament, segons va exposar la regidora, queda establert que les dones tindran un periode màxim d’estada de 15 dies, i podran ser derivades als recursos socials, psicològics i jurídics que corresponguen. Pel que fa a la segona vivenda, contempla una estada més llarga, de fins a 6 mesos, amb atenció integral i promoció de l’autonomia personal de les usuàries, a les quals es facilitarà mitjans per ajudar-les a refer la seua vida i retornar a les condicions de normalitat.
Enguix explicava que “a més de reformar, equipar i adequar dos habitatges de propietat municipal per a aquest ús, vam haver d’elaborar aquest reglament, que concreta aspectes tan importants com el tipus d’atenció que han de rebre les usuàries”, manifestava.
Enguix explicava que “és una iniciativa pionera a l’àmbit municipal a la Comunitat Valenciana, ja que cap municipi valencià de les característiques d’Ontinyent compta amb un recurs municipal com aquest, on no sols oferim habitatge sinó també atenció per part de les i els professionals de les diverses àrees implicades. Una nova acció a la qual Ontinyent marca un camí que esperem que altres localitats vullguen seguir a l’hora de fer front a esta problemàtica”, manifestava.
En aquest sentit, la regidora d’Igualtat d’Ontinyent ha criticat la proposta de la Conselleria de Justícia de constituir a Xàtiva un jutjat exclusiu de violència de gènere. Enguix creu que es tracta d’una mesura “incomprensible” i “poc treballada”, i ha recordat que la ciutat d’Ontinyent té una població superior als 36.000 habitants i una comarca amb més de 90.000 habitants. Segons Enguix, deixar Ontinyent sense jutjat de violència de gènere, suposarà “un empitjorament en l’atenció a les dones víctimes de la violència de gènere de la nostra ciutat i la resta de municipis del partit judicial”.
Enguix ha fet referència al futur palau de Justícia d’Ontinyent, el qual integrarà els serveis especialitzats com l’oficina d’atenció a les víctimes del delicte, la clínica mèdica forense i el gabinet psicosocial. La regidora ha recordat les paraules de la pròpia consellera Gabriela Bravo, qui va dir que és important disposar d’aquests recursos d¡atenció a les víctimes, especialment de violència de gènere, prop del seu lloc de residència i amb una estructura que oferisca una resposta ràpida, integral i especialitzada. “Són unes paraules molt encertades que confiem que es mantindran quan arribe el moment”, ha assenyalat la també primera tinent-alcalde d’Ontinyent.